Billig Motorolie

Motorolie er ikke bare motorolie !

I disse moderne tider hvor bilerne bliver mere og mere avancerede og målrettede mht. benzinøkonomi og grønne afgifter, spiller motorolien en mere væsentlig rolle end nogensinde. Den skal helst overholde LongLife intervaller og samtidigt være letløbs, samt sikre at motoren smøres korrekt ved alle former for kørselsforhold.

Diverse godkendelser af forskellig slags, samt nye innovative egenskaber gør at billigolie ikke længere er et naturligt eller klogt valg til bilen. Det gælder for både motorolie, gearolie og transmissionsolie.

Motorolie som skal leve op til de strengeste krav og normer, leveres typisk af de etablerede selskaber som Castrol, Shell og Mobil 1. Mange bilfabrikanter er endda gået så langt, så de nu udvikler og certificerer olien i samarbejde med olieproducenterne.

Men hvad skaber en god motorolie ? Ja, først og fremmest skal olien leveres af en anerkendt producent, eksempelvis en af de nævnte, Castrol, Shell eller Mobil 1. Det nytter ikke noget at tro at en billig motorolie af "no-name" karrakter er ligeså god som en dyrere kvalitetsolie fra en anerkendt producent. Her er det meget vigtigt at slå fast at pris og kvalitet hænger sammen.

Men når det så er sagt, så har du jo stadigt et valg alt efter hvad din bilproducent forlanger af egenskaber og normer. Typisk er dette beskrevet i bilens instruktionsbog. Data for motorolien, spænder lige fra den velkendte viskositet (træghed), eks. 5w30, til godkendelser som ACEA, API og SAE, som ikke direkte står for kvaliteten af motorolien, men mere er de enkelte egenskaber som olien skal overholde og leve op til.

Vælg motorolie med omhu – gå ikke på kompromis – Castrol motorolie leverer komplet program.