Bilvask

Det er en ren fornøjelse at køre i en ren bil, det kender vi alle!

For at opnå en ren og pæn bil skal denne vaskes jævnligt – helst i hånden for at undgå alt for mange vaskeridser. Manuel vask sikrer ligeledes at bilen er HELT ren i stedet for bare en overfladisk ren bil.

Når du skal i gang med manuel vask af bilen, er det en god ide at have en god autoshampoo til dette. Det er absolut ikke ligegyldigt for resultatet hvilken shampoo du vælger. Et super godt forslag vil være at benytte Sonax Glansshampoo som er en shampoo med høj opløsningsevne af snavs og tjære mv. Denne fjerner meget at skidtet allerede ved ”iblødsætningen”.

Ok – manuel bilvask. - brug rigeligt vand !!

Først skyller du bilen grundigt – evt. med højtryksrenser eller damprenser. Hold god afstand så du ikke beskadiger lak eller plastdele på bilen. Start altid oppefra og sørg for at få skidtet skyllet med ned efterhånden som du går nedad.

Når bilen er skyllet grundigt af, kan du evt. vælge at bruge en insektfjerner og en affedter til at løsne insekter og tjærepletter som kan sidde godt fast i lakken. Hertil har Sonax og Turtle nogle super produkter som ligeledes er miljøvenlige. Lad produkterne sidde ca. 5 min og skyl eller vask dem derefter af. Megest fastsiddende snavs kan evt. fjernnes med en speciel laksvamp som ikke ridser lakken, men effektivt fjerner insekter og tjære.

Ligeledes kan der med fordel benyttes en fælgrens som skal sidde på fælgene i 2 – 5 min alt efter om den er syreholdig eller ikke. Gnub godt på skidtet med en fælgbørste og skyl meget grundigt af.

Når du nu er klar til selve bilvasken, iblander du shampoo i en 10 liters spand med varmt vand og sæber bilen godt ind. Bedst er det at benytte en god microfibersvamp som ikke ridser, men effektivt er med til at løsne snavs. Lad shampoo´n sidde i 5 – 10 min, dog uden at tørre ind !! På steder hvor snavs sidder meget godt fast, vaskes ekstra grundigt med svampen, evt. med den lille laksvamp.

Skyl nu bilen ren med med rigeligt vand – gerne fra damprenser eller lign. Start igen oppefra og arbejd nedefter.

Slutteligt skal bilen aftørres så du ikke får kalkpletter eller lign. i lakken som ikke syner pænt. Brug evt. først en Vikan Wipe´n Shine skraber og derefter en god gammeldags vaskeskind eller microfiberklud ekstrastor.