Sædeovertræk kan spare dig for meget rengøring i din bil

Hvem kender ikke problematikken, man har været en tur i haven og man er blevet godt beskidt og så skal der køres et læs affald til genbrugspladsen. Men man gider ikke til at skifte tøj, inden man sætter sig ind i bilen, så man render rundt og leder efter et tæppe, en sæk eller lignende man kan sidde på i bilen, for ikke at svine sædet til. Derfor burde vi alle have et sædeovertræk liggende til lige at trække over sædet i sådanne situationer. Ligesom de gør på værkstedet, når bilen er til service, det er hurtigt at montere og en nem lige at have liggende. Men det er jo ikke kun en selv der kan finde på at svine i bilen. Hvor mange har ikke prøvet at stå i børnehaven eller efter en skovtur med møg beskidte unger, der bare har moret sig gevaldigt, men som man absolut ikke har lyst til at have ind i bilen. Der kan man købe et sædeskåner til at fastmontere på nakkestøtten, så det dækker ryglænet på sædet foran, så man slipper for de beskidte fodaftryk på forsædets ryg. Eller når børnenes bed ikke er lange nok endnu og de hviler på bagsædet, der kan man også købe en sædeskåner, som monteres under autostolen og så hænger den ned foran sædet og beskytter mod beskidte støvler og korte ben.
Men det er faktisk ikke kun forebyggende at man kan have glæde af et sædeovertræk, det kan også være en god hjælp hvis man har været uheldig at få et hul i sædet, eller måske kører man i en ældre bil, hvor sæderne har kendt bedre dage. Så kan man købe et nyt sæt overtræk og på den måde vil sæderne komme til at se ud som nye igen. Og det er da billigere end at skulle til at skifte sæderne ud i hele bilen, for at de skal se ens ud.
Et af de steder i din bil der får mindst opmærksomhed, men som står for skud for det største slid er dine bil sæder og dermed og bilens sædeovertræk. Det kan ikke undgås at de bliver beskidte, når man krummer på dem, spilder noget eller hvad der nu sker når man er på farten. Og har man ikke fingersnilde så vil det være en god ide at ofre en tur til det lokale bilvask center, hvor man kan betale sig fra at få den vasket og renset fra top til tå, inklusiv sæderne. Men hvis man har lidt fingersnilde, så kan man selv afmontere bilens sædeovertræk og så kan man med de fleste overtræk, dog ikke læderovertræk, komme dem en tur i vaskemaskinen og give dem en tur med almindelig sæbe ved ikke for høje grader. Bagefter hænger man dem til tørre, da en tur i tørretumbleren vil kunne krympe dem og de aldrig vil komme til at passe igen, og så er de så gode som nye og klar til at blive monteret igen.