Tagdækning bør udføres af fagfolk, så får du det bedste resultat

Når der skal nyt tag på huset, kan det godt være svært at vælge hvilken tagtype man skal vælge, en af de type der har vundet stort indpas på husene i dag er en tagpaps løsning. Når så valget er truffet så kommer næste udfordring, hvem skal man få ti at lægge taget på for en, skal det være den lokale håndværker eller skal man vælge en fagmand inden for den type tag man skal have lagt?
Den lokale håndværker er ofte udemærkede til af udføre tagdækning og i mange tilfælde vil de også værre billigere end hvis man vælger en fagperson. Men hvis uheldet er ude og de laver fejl, vil de i de fleste tilfælde gå hen og blive dyrere end det du i første omgang har sparet. Og hvis håndværkeren heller er medlem af bygge og garanti fonden, så er det helt galt, for så er der ingen til at dække udgifterne på de fejl og mangler der måtte være. Sidst er der mange gennem de senere år der har valgt udenlands arbejdskraft og det er som sådan heller ikke noget galt i hvis de gør det ordentligt, men der har været en del tilfælde hvor der er ske fejl med tagdækningen og hvor man efterfølgende ikke har kunnet få fat i håndværkeren. Og så har de været nødt til at finde en anden håndværker, som så skal udbedre skaderne og igen er der kun en til at betale den meromkostning – dig.
Men når man skal vælge, skal man også skele lidt til hvilken opgave det er man skal have lavet. Er det et helt tag med avancerede hældninger og samlinger, så kunne det være en god ide at vælge en fagperson til at udføre denne type tagdækning. Men hvis det er en lille opgave på for eksempel et skur, kunne der måske være penge at spare ved vælge en lokal håndværker.
Der er også mange der tror at de bare selv kan lægge taget, og det er der også nogle der slipper godt fra. Men det bliver hurtigt ligeså dyrt, som hvis man hyrer en fagperson til opgaven, for man skal ud og have en masse udstyr og man bruger ofte også noget længere tid til det, da man ikke har det på rygraden, ligesom de professionelle har.
En sidste fordel ved at vælge en professionel kontra en lokal håndværker til en tagdæknings opgave er, at der er langt større erfaring til forskel, de har alt det rigtige udstyr og så er de bare hurtigere fordi de laver ikke andet.