Bordplader kan fås i mange forskellige materialer og former

I dag er der to trends der er oppe i tiden enten er man til den klassiske stil hvor alt skal være lækkert design fra kendte designere eller også er man til en den mere rå stil og personlige stil, hvor man selv har stået for udførelsen af arbejdet. Og alligevel siger det ikke alt, der er faktisk en tredje stil, for mange har fundet ud af at man sagtens kan kombinere disse to stil typer og få et rigtigt fedt look ud af dette.
Så vælger du at have en gammel skænk eller en gammel gyngestol stående og så vælger top moderne stilrene bordplader, så skaber du et look der forener det nye med det gamle og giver dig en relativ fri indretningsstil.
Men hvis du synes, at et strømlinet bord er for pænt til dig og du har forelsket dig i de mere rustikke borde, så kan du med fordel lave et selv, hvis blot du har lidt fingersnilde.
Der er typisk to materiale, som folk vælger at lave bordene i – den ene er den mest typiske nemlig træ, men der er også flere og flere der vælger at lave bordplader i beton.
En betonbordplade er massiv og nemmere end du tror at lave.
Først laver du en form der passer til den størrelse plade du gerne vil ende med, og så skal den smøres med et slip middel inden du begynder at fylde formen, ellers kan du ikke få pladen fri når den er størknet. Så blander du betonen og konsistensen skal være så tyk som muligt, men stadig så du kan arbejde med den. Så fylder du ca. 2 cm i formen og herefter lægger du et stykke armeringsjern i, for at stabiliserer pladens styrke. Herefter fylder du resten af betonen i op til kanten af formen og så er det vigtigt at du husker at formen skal vibreres eller på anden måde gynges så eventuelle luftlommer i bunden udjævnes. Når det er gjort, skal du tildække formen og lade den hvile i fem døgns tid og så burde pladen være fast og klar til at komme ud af formen.
Inden du tager din bordplade i brug, skal du huske at behandle den med voks eller olie, så den ikke suger alt fedt og snavs til sig.
Så inden du vælger den hvilken type dine bordplader skal være kan det være en god ide at undersøge markedet for mulighederne er mange.