Kantinemøbler bør ikke være kedelige og ukomfortable og ensartede

Mange virksomhedsejere i dag, undervurderer betydningen af, at det er vigtigt at investere i komfortable kvalitets kantinemøbler. Ligesom der prioriteres i alle andre dele af en virksomhed, skal kantinen også give en behagelig og indbydende atmosfære til medarbejderne. Og ikke mindst lige så vigtigt, i nogle tilfælde også til de besøgende kunder m.m. i virksomheden.

Hvis du er ved at indrette en kantine til dine medarbejdere, vil de fleste også gerne tage højde for hvilke ønsker og behov der skal opfyldes, for at få den bedste kantine for medarbejderne. Jo bedre medarbejderne føler sig, jo bedre arbejdsindsats vil de også yde, efter en frokostpause. Så derfor er det vigtigt, at man gør det rigtigt fra starten af. Men er du træt af, at surfe rundt på nettet eller rende fra butik til butik, for at finde de helt rigtige kantinemøbler til din virksomhed. Og kan du ikke finde en producent der rammer lige præcis de værdier og det udtryk, du gerne vil have frem. Så er der ingen grund til at gå i panik, læs denne artikel og få et par gode tips til, hvordan du træffer de rigtige valg, så indretningen bliver som du ønsker den.

Ideen om og bag en god kantineindretning er, at skabe et rum hvor medarbejderne synes det er behageligt at være, et sted hvor de kan slappe af og ”lade” op til næste del af arbejdsdagen. Det er et faktum, at ansatte der forlader deres arbejdsplads, hermed ment deres arbejdsstation, hvad enten det er deres skrivebord, pakkemaskine eller noget helt tredje, for at spise, reflektere eller lignende, vender tilbage til deres arbejdsplads mere entusiastiske og motivere for at forsætte arbejdsdagen, end dem der bliver og spiser deres medbragte mad ved deres arbejdsstation. De er mere motiverede til, at tackle dagens opgaver og udfordringer med fornyet energi og giver et langt mere effektivt team.
Hvis det er denne energi du gerne vil have ind i din virksomhed, er her nogle tips til hvordan man skaber det perfekte område til dem, hvor de kan samle nye kræfter.

Først og fremmest er det vigtigt, at være strategisk i forhold til de valg man tager og holde sig til den astetik der er i virksomheden i forvejen. Hvis der er et high-end udtryk i forvejen i virksomhedens kontorlokaler, vil det ikke give medarbejderne den rigtige fornemmelse i pauserne, hvis man vælger at indrette med kedelige, ukomfortable kantinemøbler, som ikke bidrager til hverken sind eller krop. Og hvis de samtidig er flove over, at skulle vise det frem for kunderne, gør det heller ikke noget godt for stemningen og arbejdsmoralen.

Når det kommer til udsmykningen af kantinen, gælder der de samme regler, at du holder dig til samme design koncept eller som minimum samme kvalitet af design, som du har i resten af virksomheden. Husk at du har et ry som virksomhed at værne om og de vigtigste er i første omgang dine medarbejderes loyalitet og respekt. Da det er de mennesker, der har indflydelse på, hvordan kunderne opfatter din virksomhed. Det er dem der er dit ansigt ud af til blandt kunderne.

Et godt råd er at satse på kvalitet frem for kvantitet, når du køber kantinemøbler. Det hjælper ikke, at have 100 ubehagelige stole, for at tage højde for de få gange man er mange samlet, hvis de er dårligt designet og ubehagelige at sidde på.
Du gør dig selv og dine medarbejdere en stor tjeneste, hvis du investerer i færre siddepladser, men nogle der er godt designet så de er komfortable.
Og samtidig skal du ikke være bange for, at blande tingene lidt, så længe du holder dig i samme design stil. Ikke alle områder i kantinen behøver at være standard bord og stol. Sats derimod på nogle borde og stole, der er høje som i en bar, eller måske en sofa med et lavt bord til. Nogle kan godt lige, at kunne sætte sig hen og slappe mere af, eller måske at holde pauserne i grupper eller sågar side lidt for sig selv. Det er vigtigt at have de personlige præferencer for øje i indretningen, så alle kan indtage deres frokost, som de helst ønsker det. Du må ikke lade dig begrænse, af de muligheder der er lige for på markedet. Udfordrer din leverandør af kantinemøbler, så du får den bedste kantine til dine ansatte og eventuelle kundebesøg.

Mange af de førende kantinemøbel leverandører, har et bredt udvalg fra forskellige producenter, som sagtens kan kombineres, så du kan ramme de funktioner du mener er de rigtige til dine medarbejdere. Så igen, lad dig ikke begrænse af, at kun må vælge en bestemt producent. Mange af de bedste indretninger er opnået ved, at der er blevet lavet et miks af producenter og møbelmæssig indretning.
Så det sidste tip må være, at være modig, tør at turde og være alt andet end kedelig. Så vil du ikke fortryde og du vil opleve den positive virkning en smule kreativitet kan påvirke din virksomheds bundlinje.