En hundepension skal kunne opfylde nogle basale krav

Når man anskaffer sig en hund skal man også overveje hvem der skal passe den, når man for eksempel er på ferie. Har man nogle naboer som kan se efter den eller har man noget familie hvor den kan bo mens man er væk. Hvis ikke det er tilfældet kan det være en god ide fra hunden er forholdsvis lille at vænne den til at være i en hundepension. Det er ikke alle hunde der bryder sig om det, hvis ikke de har prøvet det fra de var små, men måske først prøver det når de er oppe i årene.
Det næste er så hvilken en man skal vælge og da der ikke er et egentligt regelsæt for hvilke krav der skal være opfyldt fra lovens side, er det vigtigt at man nøje undersøger den man har udset sig, inden hunden skal derud og passes.
Det kan være en god ide, at se hvad andre skriver en den enkelte hundepension og tage ud og besøge stedet for at danne sig et indtryk af hvordan stedet bliver holdt, men også for at se og ikke mindst få en snak med dem der skal passe din hund. For det er nemt at få et sted til at lyde fantastisk på skrift, så nøjes ikke med kun at læse hvad der står på deres hjemmeside.
Hvis du stadig er i tvivl kan en anden mulighed være at spørge ens dyrelæge om de har erfaringer med stedet eller om de sågar kan anbefale et godt sted, de plejer at have et rimeligt overblik over steder i nærheden, da godkendte hundepensioner skal have en tilsynsførende dyrlæge tilknyttet.
Når du er ude at besøge en hundepension, er det altid en god ide, at spørge om lov til at se de bure hvor hunden skal bo og løbegårdene hvor de skal ud og lege. Hvis ikke man kan få lov til at se dem, kan det jo være fordi de er i sådan en stand at de ikke tåler dagens lys og så er det jo ikke der din hund skal passes.
Derfor er det også vigtigt når du aftaler tid, spørger til om der er bestemte tider på dagen der er bedre en d andre, for mange hundepensioner har bestemte afleverings og afhentningstider og det er kun der man kan komme ind til burene.
En anden ting det er vigtigt at få afklaret er, hvor meget luftetid hunden får om dagen, det gælder både gåture men også tid i en udendørs løbegård. Enten alene eller sammen med andre hunde alt efter hvad hunden er vant til.
En sidste ting der er ret vigtig er foder, er det tilladt at have eget foder med, hvilket er vigtigt da mange hunde ikke ret godt tåler at skifte foder fra dag til dag og nogle endda er på en special diæt på grund af for eksempel nyrelidelser, hjertelidelser, overvægt eller andet. Man skal ikke forvente at få et afslag i prisen, hvis man medbringer eget foder, da det ofte er en del af prisen, men bare muligheden er der.
Så husk inden du vælger at se stedet godt efter i sømmene og eventuelt forhør dig ved andre inden du vælger et sted til din hund.