Solceller kan spare dig for mange penge på elregningen

Det er meget oppe i tiden at tale om bæredygtighed inden for snart alle områder. Og det er ikke kun når vi taler om at genanvendelige materialer og genanvendte produkter, men også når vi taler om energi kilder er der stort fokus på bæredygtighed.
Der er rigtig mange der vælger at få installeret solceller men hvilke fordele og ulemper fører det med dig?
Fordelene ved denne løsning er, at du får en kilde til uendelig energi da det er solen der er med til at producere strømmen og så længe solen skinner dannes der energi. En anden fordel er at det er den type man kalder vedvarende energi som er modsætningen til midlertidig energi, såsom kul, olie og gas. Energiudvinding fra et sådant anlæg betragtes som næsten uden forurening, dog skal der beregnes en vis mængde forurening i forbindelse med produktion og montering af anlægget. Men på den lange bane betragtes det som mere fordelagtigt end hvis man benyttede sig af midlertidig energi.
Der er mange penge at spare på elregningen når man har solceller på taget, hvis ikke det er 100 %, så er det tæt på. Og har du en løsning der er nettilsluttet, kan du både købe og sælge din overskydende elektricitet til elnettet. Og på den måde bidrage til den vedvarende energi.
Det hele lyder meget rosenrødt, der er dog et par enkelte ulemper ved denne løsning også.
Når først anlægget er tilsluttet er energien gratis, men det er relativt dyrt at anskaffe sig anlægget. Så mange er nødt til at tage i banken og låne pengene dertil, der kan man dog benytte sig af et energilån, der sikrer en lav rente, fordi du investerer i grøn energi.
En anden ulempe er vejrforholdene i Danmark, de gør at du ikke hele året rundt kan udnytte dit anlæg optimalt. Vinteren og regnvejrsdagene fylder en del af kalenderåret og den slags vejr giver dårlige odds for dit solcelleanlæg. Samtidig har placeringen af dit hus også stor betydning for hvor stor glæde du får af dine solceller. For ligger huset den forkerte vej eller er der meget skygge på dit tag, så kan dit anlæg ikke yde sit optimale. Så det er vigtigt at få en ekspert ind over, inden du investerer, så du får beregnet hvad du kan forvente og få det anlæg der passer bedst til de forhold der gør sig gældende på din grund.