Et vinskab med tre køle zoner giver gode muligheder

Der er rigtig mange der har et samleobjekt, nogle samler på bøger, andre på frimærker og så er der nogle der samler på vine. Og uanset hvad man samler på så er det vigtigt at man tager hensyn til den enkelte ting og opbevarer dem bedst muligt. For eksempel bøger og frimærker må ikke ligge for fugtigt, for så tager de skade og kan blive jordslået. Tager du derimod vin, er luftfugtigheden vigtig og derfor bør det opbevares i et vinskab med køl, hvis du vil give dine vine de bedste opbevarings og modnings forhold.
Opbevarer du dine vine et sted hvor det er for varmt eller koldt, så påvirkes vinens udvikling og modningsproces. Og i værste fald med et resultat der gør vinen udrikkelig. Så vil du gerne passe godt på de dyrebare dråber, er det den eneste rigtige måde at opbevarer vin på.
Hvilken type vinskab du skal vælge afhænger af, hvor mange flasker du skal opbevarer og også hvor mange forskellige typer vin du har.
Hvis du en lille beskeden samling, kan du måske nøjes med et skab i halv højde og det samme gør sig gældenden hvis du har begrænset med plads. Men det har ingen påvirkning på kvaliteten af skabet. Og selv om det kun er halv højde har du stadig mulighed for, at få et med to zoner så du kan differencer temperaturen i skabet. Man kan også hvis pladsen er begrænset, få en smal model hvor flaskerne ligger oven på hinanden, der kan dog kun være 7 flasker i. Men det er stadig bedre end at opbevare de dyre flasker ved stuetemperatur.
Har du en større samling, så fås et vinskab med plads til over 300 flasker. Men den mest solgte størrelse er nok et skab med plads til mellem 80 og godt 150 flasker. Og de store skabe kan fås med helt op til tre zoner. Det giver dig mulighed for at opbevare både champagne, hvidvin og rødvin i samme skab ved hver deres perfekte temperatur. Og hvis du gerne vil kunne servere lige fra skabet, så er det også en fordel med tre zoner.