Et vinskab giver et stilfuldt look til din vin

Der er rigtig mange mennesker der køber den vin de skal bruge, når de skal bruge og på måde behøver man ikke tænke særlig meget over hvordan vinen skal opbevares indtil den skal drikkes da, det ofte er inden for 48 timer. Men hvis du er lidt af en vin entusiast eller godt kan lide at finde gode vine på bud og købe lidt til lager, så du altid har en flaske klar hvis der skulle komme en anledning til et godt glas vin, så skal du tænke over, at de bliver opbevaret korrekt. Der er fire ting du skal have i mente når vinen skal have de rigtige forhold, for det første skal den ligge ned og der er et vinskab et rigtig godt bud til det. Her kan dine flasker ligge ned indtil det bliver tid til at de skal drikkes.
De tre andre faktorer for opbevaring af vin er fugtighed, temperatur og lys. Hvis ikke dine vine skal ligge i rigtig mange år er fugtigheden ikke så vigtig, men har du et par gode flasker liggende som skal ligge i mere end 5 år så skal du være opmærksom på det. Hvorimod glasflaksen er stabil er korkproppen den der giver udfordringerne ved opbevaring for det er den der styrer at vinen for den nødvendige mængde ilt, så vinen kan udvikle sig. Men bliver den for tør eller for fugtig, kan det ødelæge vinen og give vinen en træls bismag. Har du et vinskab til dine, har du ingen grund til at bekymre, for i sådan et skab er det styr på fugtigheden. I de fleste kan man endda indstille til en ønsket fugtighed.
En vin kræver en rimelig stabil temperatur og vinen udvikler sig bedst ved ca. 12 – 14 grader. Det vil i sin enkelhed sige at opbevarer du din vin for køligt forlænges udviklingstiden for vinen og er det for varmt så forkortes udviklingstiden for vinen. Derfor opbevarer du din vin i en vin reol ved stuetemperatur så vil udviklingen ske ca. dobbelt så hurtigt, som hvis du havde opbevaret den ved de anbefalede 12 – 14 grader. Så hvis der på en vin står at den kan drikkes inden for de næste fem år, vil det sige kun 2,5 år, hvis den er opbevaret ved stuetemperatur. Dette problem er du ude over hvis du opbevarer din vin i et vin skab.
Den sidste faktorer er lys og derfor gør det en vinkælder til det perfekte sted at opbevarer sin vin. Når man opbevarer sin vin i et vinskab nede i sin vinkælder, begrænser man den mængde lys som kan nå frem til vinflaskerne og derved undgår at det er med til at forringe kvaliteten på vinen. Det er også derfor at rødvin, som er den vintype der normalt skal lagre længst, bliver hældt på farvede flasker, så lyset ikke så nemt kan trænge igennem.