Halskæder til kvinder kan både være smart og moderne, men også feminint og sexet

Lige så langt som historiebøgerne går tilbage har kvinderne sat pris på at udsmykke sig selv med både smykker, tøj og makeup / maling. De mest almindelige smykker er normalt øreringe og halskæder, og kommer i et utal af materialer, designs og kvaliteter. Smykkerne kan både være søde, smukke, elegante, udfordrende og sexede.
Historisk set har perler stort set altid været meget brugt, hvilket stammer helt tilbage fra de antikke civilisationer. I øjeblikket er dog guld og sølvsmykker med skandinavisk elegance, som er meget fremme. I Danmark har vi traditionelt set haft tendens til at bruge rav rigtig meget, hvilket også virker naturligt i og med, at vi i kraft af de lange kyststrækninger har adgang til en hel masse.
Hvilke halskæder til kvinder der har været moderne har ændret sig meget igennem tiderne, både i kraft af mode, men også i kraft af adgang til nye og billigere materialer. Det er f.eks. ikke unormalt at finde nye og moderne smykker i plast eller andre nye materialer.
Engang var halskæder til kvinder forbeholdt de rige, og inkluderede ofte dyre ædelsten og juveler, og var på den måde også et statussymbol. Nu kan en halskæde erhverves for meget små penge, og en halskæde er derfor ikke på samme måde et statussymbol mere, selvom der stadig laves og købes meget dyre halskæder til priser, hvor de færreste kan være med.