En webshop løsning skal opfylde visse, krav for at ryge til tops

Går du med en lille spire inde i maven om, at du skal være din egen chef og starte din egen butik, men at du ikke ønsker en fysisk butik men derimod en webshop? Så er det vigtigt at du holder tungen lige i munden og har is i maven, så du får valgt den helt rigtige webshop løsning, som lever op til de drømme og krav som du har.
De fleste steder kan man vælge at prøve en gratis demo af shoppen inden man skal købe og det kan være en rigtig god ide, selvom det kan virke uoverskueligt og som tidsspilde, men på den måde får du afprøvet systemet inden fælden er klappet og du står med kunderne i butikken.

Når du så har valgt din kommende webshop løsning, er det ret simpelt at komme i gang, Det første du skal gøre er at vælge hvilken template, det vil sige hvilket basis design, du gerne vil have på din shop. Herefter har du så mulighed for at ændre på det og personaliser dit indhold, så det bliver lige de farver og skrifttyper med mere, som passer til dig og dine produkter. Og når du er færdig med det og shoppen er helt klar, så skal du blot lancer din shop og så er du klar til at byde kunderne ind i webbutikken og modtage dine første ordre.

Der to muligheder til valg af template, enten kan du vælge en af de gratis templates, der som regel følge med en webshop løsning eller man kan få special designet sit helt eget design, så en webshop får lige præcis det udseende og den opsætning, som du gerne vil have den skal have. Hvis ikke man selv er en IT specialist og har evnerne til at lave det, kræver det at man tager kontakt til et webbureau, som kan stå for udviklingsdelen af dit nye design til din hjemmeside.

Alt efter hvilken type shop du åbner og hvor stor du regner med den skal blive, er der flere forskellige størrelser på webshopløsninger at vælge imellem.
Har du ikke planer om, at den skal vækste helt vildt fra starten, eller er det blot en lille sidebeskæftigelse du har gang i, kan det være nok med en billig og hurtig startpakke, som en basic wepshop du skal vælge. Den har ikke åbnet op for alle features og kun et minimum af GB plads. Men nok til at man sagtens kan starte fornuftigt op. Det kan også være et godt argument, hvis man ikke har delt helt store budget i starten.
Vil man gerne lidt mere fra starten og har man lidt bedre økonomi, så kan det være en standard webshop løsning man skal vælge. Ofte er der god værdi at hente på denne type af webshop pakker for billige penge. Men får lidt mere GB plads og der vil være flere features tilgængelige.
Er man den ambitiøse e-købmand, der gerne vil have adgang til det hele fra starten af, så skal man vælge en professional webshop pakke, hvor man får adgang til alle de forskellige features fra begyndelsen. Dog skal man være opmærksom på, at det selvfølgelig også har en pris at vælge denne løsning, frem for en af de mindre løsninger. Men er budgettet der og ved man at man alligevel på et senere tidspunkt får brug for det, kan man ligeså godt vælge den fra starten af, så kan man stille og roligt lege med de forskellige features.

Der er et par enkelte ting, man skal være opmærksom på når man vælger sin nye webshop løsning, for eksempel skal den være designet til de moderne browsere og skal kunne loades på mobile enheder. Det vil sige den skal være mobil venlig og helst responsiv. Det vil sige at din hjemmeside tilpasser sig, den enhed der bliver søgt fra, så kunden får den bedste oplevelse af, at besøge din webshop.
Man skal også være opmærksom på, hvor gode forudsætninger der er i shopmodulerne til at lave søgemaskineoptimering, i daglig tale kaldet for SEO. Hvis ikke du har mulighed for at on site optimere din webshop efter de gældenden regler for SEO, så vil du få svært ved at komme op på side 1 på google og derved ikke få kunder i butikken, som ikke kender til dit site i forvejen.
Man siger hellere fange de 10-20 % der finder dig på side 1 end de sidste 80 – 90 % på side to, for mange kunder kommer aldrig om på side 2 og kigge. Finder de ikke det de søger på side 1, så laver de en ny søgning i stedet for at bevæge sig om på side 2.
Så det er meget vigtigt at din webshop løsning, opfylder de krav google har for at on site optimere sin hjemmeside.

Har du styr på ovenstående ting, er det bare om at komme i gang og komme foran konkurrenterne på google søgningerne og få kunderne ind i din webshop.