Et hæve sænke bord er sundt for ryggen og helbredet

Der er i de senere år kommet et fokus på, at det er vigtigt at vi afveksler mellem forskellige arbejdsstillinger i løbet af arbejdsdagen. Mange så har et job på et kontor sidder minimum 5 timer i snit om dagen ved deres skrivebord og det er en hård belastning for kroppen og ikke mindst for ryggen. Men da man ikke hele kan holde pause og gå rundt på kontoret for så får man jo ikke lavet noget. Er det her at et hæve sænke bord kommer til sin fulde ret.
For med sådan et bord, har du mulighed for at hæve bordpladen, så du kan ændre på din arbejdsstilling og bedst af alt, du kan hæve bordet så meget at du kan komme til at stå op ved bordet.
Og det er derfor at de er blevet så populære rundt om på arbejdspladserne. Om hvor vidt bordene så egentlig bliver brugt når først de er blevet installeret er der en større diskussion om. Der er nogle undersøgelser der viser at hver femte ansatte aldrig trykker på knappen, der får bordet til at hæve sig og hver tredje kun arbejder stående mindre end 1 gang om ugen.
Men til gengæld vises der også, at dem der så bruger deres hæve sænke bord er rigtig glade for det og vil ikke kunne undvære at have muligheden for at stå op. For de benytter sig af at skifte mellem stående og siddende arbejde adskillige gange hver dag. Der siges at det er bedst hvis man står op og arbejde 1 gang hver 1-2 timer. Så alt i alt, kan det godt betale sig at investerer i borde der kan hæves, for det giver langt bedre arbejdsforhold for de ansatte og kan endda være med til at nedsætte sygedagene fordi der passes på den ansattes helbred.
Hvorfor er det at det er så godt med et hæve sænke bord? Den primære fordel er jo at bordet kan hæves og sænkes så bordet kan indstilles efter dig og at det ikke er dig ser skal indrette dig efter bordets højde. Og fordelen ved de borde man kan købe nu kontra dem der var i starten er, at nu er de elektroniske og justeres glidningsfrit hvorimod det før skulle gøres med håndkraft.
En anden klar fordel er, at du har mulighed for at arbejde stående og det er en stor sundhedsmæssig faktor, for det er bevist at der er en væsentlig sammenhæng mellem det at stå op og et godt helbred. Der er sågar nogle der siger, at det kan erstatte en del af den træning du normalt udfører efter arbejdet, hvis du står op og arbejde og endnu bedre hvis du har et vippebræt du kan stå og vippe på imens du arbejder. Det skal dog siges at selv om du står op ved dit hæve sænke bord, kan du ikke helt undgå at dyrke motion ved siden af.