Billig vin er altid godt til hverdag og fest.

At fremstille er ikke nogen kort og enkel proces. Det kræver mange års viden for at få den helt rigtige smag frem. Der er forskellige tidspunkter på året for høstning af druerne. Dette kommer helt an på hvor på kloden druerne vokser. Den nordlige del af kloden Californien, Europa mv. høster deres druer fra slutning af august og frem til slutningen af november.
Den sydlige del af kloden Australien, Sydafrika, Chile mv. høster deres druer fra slutningen af januar og fra til begyndelsen af april. Helt præcist hvornår de forskellige vinhuse høster deres druer afhænger af flere forskellige ting. Druerne skal havde en vis modningsgrad før de kan høstes og denne modningsgrad er forskellig fra drue til drue. Dernæst har vejret en meget stor betydning for hvornår der kan høstes. Dårligt vejr påvirker nemlig modningsprocessen og dermed er de nødsaget til at udskyde høsten.
Der kan høstes på to måder. Manuelt og maskinelt. Den maskinelle løsning er hurtig og der med en billig løsning. Dette er som oftest den løsning der er brugt til billig vin. Endnu en grund til at denne metode bruges til billig vin er at den ikke kan kontrollere de høstede druer og høster derfor både gode og dårlige druer.
Den manuelle måde er skånsom mod druerne og der er her mulighed for at lave en fin sortering.