Design af webshop skal kunne forenes med optimering af site

Når du skal til at starte en ny webshop op er der nogle ting du skal have styr på inden du begynder. Det er vigtigt at du sætter dig ind i hvilke kriterier der er fra Googles side, så du kommer til at ligge på side 1. Det er vigtigt at du får optimeret din hjemmeside, hvilket betyder at du skal lave title tags, sørge for at have H1’ er og H2’ er på din side, hvor sidens indhold fremhæves. Så bliver det klart for google hvad siden handler om og det kan google godt lide. En anden ting er tekst og her kommer design af webshop ind, det er vigtigt at du vælger et design hvor der er taget højde for at du skal en god beskrivende tekst på alle sider. For hvis ikke du har en god mængde tekst på siden, bliver det sværere for dig at komme op på side 1, da det er et af de vigtige kriterier som google ser på. Og har dine konkurrenter tekst på siden og du ikke har så ryger du automatisk længere ned i hierarkiet.
Design af webshop er også vigtigt i forhold til de billeder du skal have på din side, det er vigtigt at selvom der selvfølgelig skal billeder på siden, så kan det være en fordel at der kan sættes tekst ind imellem billederne, så al teksten ikke skal stå enten i toppen eller bunden, men at det kommer lidt løbende. Det giver en god bruger effekt for siden bliver derved ikke så tung at se på og teksten virker ikke uoverskuelig at læse, hvis den bliver brudt op i små portioner.
En anden vigtig optimerings detaljer er, at de billeder du sætter ind på siden skal optimeres mod sidens indhold, det vil sige at billedet skal have et alt tag, hvor sidens indhold nævnes. Grunden til dette er at google ikke læser i billeder, men hvis du giver det et alt tag, så kan google på den måde se hvad billedet handler om.
En sidste vigtig detalje når vi taler design af webshop og optimering af hjemmeside er at siden enten er lavet som et responsivt design eller at det er et mobil venligt site, for ellers risikerer du, at når folk søger på google på det du sælger, at så kommer dit site ikke op som en mulighed, hvis de søger fra en mobiltelefon, ipad eller lignende. Sølvfølgelig kommer du op hvis de søger konkret efter dig, men de vil ikke få siden vist korrekt, hvis ikke den er mobil venlig eller responsiv.
Så husk når du ser på design af webshop, at gøre dig nogle overvejelser om hvad dine behov er og undersøg markedet grundigt, så du får et design der kan opfylde dine behov og optimeres.