Prøv en e cigaret, hvis du vil have et alternativ til tobaks-cigaretter

Almindelige cigaretter har været på markedet i mange år. Udviklingen har ikke været stor, hverken blandt cigaretterne eller rygetrenden, som stadigvæk kører på livet løs. Undervejs i smøgernes historie er der kommet skærpede krav til hvilke giftige stoffer, de må indeholde, men de må stadig regnes for ekstremt farlige. Inden for de seneste få år, er der dog kommet et godt og muligvis sundere alternativ på markedet. Alternativet hedder en e cigaret, og baserer sig på vanddamp frem for røg.
En e cigaret kan både fås med og uden nikotin, samt med og uden smag. Vælger du varianten uden nikotin, får du altså et alternativ, som hjælper dig med rygestoppet, ved at hjælpe med at forsætte vanen uden decideret at gøre dig kemisk afhængig. Du kan stadig opnå følelsen af at sidde med cigaretten mellem fingrene efter mad, eller inden du går i seng. Og din hjerne bliver på en måde snydt til at tro, at du stadig ryger og får tilfredsstillet din afhængighed.
Hvorvidt e cigaretterne er skadelige eller ej, vides endnu ikke med sikkerhed, og derfor anbefaler sundhedsstyrelsen også, at man klassificerer dem som almindelige cigaretter. Flere brugere melder dog om en øget virkning, både set ift. rygestop men også deres opfattelse af egen sundhed.
E cigaretterne kan både købes i almindelige butikker, samt købes via nettet i flere e-butikker. Der er derfor rig mulighed for, at du kan afprøve den. Produktet kendes også under navne som elektroniske cigaretter, damp cigaret og mange flere, men dækker altså over det samme produkt.