Inov8 sko er et godt valg til dig med en naturlig løbestil

Hvis du løber en del og er i tvivl om hvilke løbesko du skal vælge, er der ligesom to teorier, barfodsløb og kend din fodstilling. Du kan med fordel gå ned i den lokale sports forretning for i de fleste butikker tilbyder de, at lave en test af hvordan du står på dine fødder og dermed bestemme hvilken fodstilling du har og dermed også hvilke sko der er de bedste for dig.
Hælder du til teorien om barfodsløb kan Inov8 sko være et rigtig godt alternativ til hvilken sko du skal vælge. Der er højt fokus på at foden er så tæt på jorden som muligt, så du oplever så naturligt et løb som muligt. Og samtidig har du maksimal følelse med underlaget du løber på, som er en stor del af ideologien ved barfodsløb.
Hælder du mere til teorien om kend din fodstilling, skal du gå efter sko der passer til enten pronation, neutral eller supination.
Pronation er når du lander lidt indad på foden og supination er når du lander udad på foden. Den sidste mulighed er neutral og det er selvfølgelig hvis du lander lige på foden.
Hvis du pronerer foden i dit løb, kan du med fordel vælge en løbesko der har en kile enten inde i svangen eller på ydersiden, som afhjælper din pronering og kompenserer for dig, så du opnår en neutral fodstilling. Hvilket er det modsatte af hvad en INov8 sko gør, den simulerer at du løber barfodet.
Det klassiske for den sko du skal vælge, hvis du har en neutral løbestil er, at der skal være en god støddæmpning, da du ikke selv af natur har en særlig kraftig støddæmpning.
Lige en kort opsummering, er du typen der vil kompenserer for en eventuel pronering, så få testet din fodstilling og vælg et par sko der hjælper di til at opnå en neutral fodstilling og undgå overbelastning af ankelled med mere.
Er du mere til tanken om barfodsløb og naturlig løbestil, så prøv en INov8 sko som har højt fokus på at det skal virke så naturligt som muligt, selvom du har en løbesko på.
På nuværende tidspunkt er der ikke noget forskning der meget præcist kan sige at det ene er meget bedre end det andet, det er stadig sådan at det afhænger meget af hvilken holdning personen har. Så gør det du føler der vireker bedst for dig og giver det de mest behagelige løbeture.