Køb løbeshorts med flade sømme og undgå gnave sår

Julen er ovre og hverdagen er vend tilbage i de små hjem og sammen med den er også chokket over vægten. Alle julens hyggestunder, julefrokoster og nemme løsninger har sat sit præg og størst delen af den danske befolkning har nok et nytårsforsæt, der hedder at nu skal de på kur – det er blevet tid til at slanke sig. Og sammen med en streng diæt hører der sig også motion til. Rigtig mange vælger løb som den foretrukne sports gren og derfor stiger salget af løbeshorts, løbebukser, bluser og lignende tilbehør altid her i januar måned.
For hvis du virkelig vil gøre en indsats for at få motionen integreret som en naturlig del af hverdagen, er det også vigtigt at det udstyr du bruger er i orden. Hvis du ikke føler dig godt tilpas under træningen, så får du heller ikke gejsten til at fortsætte og derfor stopper de fleste igen i løbet af en måneds tid eller to, så kan de ikke holde den længere.
Når man taler om, at have udstyret i orden betyder det ikke at det skal være de dyreste mærker, men derimod måden det er designet på. Tager du for eksempel et par løbeshorts, for at de er behagelige at have på, er det vigtigt at de er fremstillet i et let materiale der ikke hæmmer dig i dine bevægelser, for jo større bevægelses frihed du oplever under løbet, jo bedre løber man. Det er også vigtigt at de er fremstillet i et svedtransporterende materiale, så de kan transportere sveden væk fra kroppen, så du ikke oplever at du føles våd under træningen.
Mange modeller fås også med en ventilerende og åndbar funktion, det er med til at afkøle kroppen når du løber, det er især vigtigt når du træner i sommerhalvåret.
En sidste detalje der er ret så relevant når vi taler om løbeshorts, er at tøjet er fremstillet med det der i fagsprog kaldes for flade sømme eller som nogle produkter er designet sømløs. Det har en stor betydning under træningen at der ikke er nogen sømme der kan sidde og irritere og gnave. Hvis en almindelig søm sidder forkert på helt en tur, kan gnidningerne give sår som blot er til chikane igen næste gang du skal løbe. Og det bliver svært at få dem til at hele, hvis man fortsætter med træningen, for man vil blive ved med at genere såret og så heler det ikke ordenligt op. Og bliver det rigtig slemt, så kan man i værste fald blive nødt til at indstille træningen indtil der er kommet styr på det.
Men det er ikke kun ved løbeshorts og løbetøj generelt at disse ting gælder, så når du er ude og købe sportstøj generelt, så vær opmærksom på om de tre oven nævnte faktorer gør sig gældende, for at du får de bedste forudsætninger for mange gode trænings timer, med dit nye trænings tøj.