Nutra nuggets indeholder alle de nødvendige næringsstoffer

Når man vælger at have en hund, har man også et ansvar for at den får det rigtige foder, der indeholder de næringsstoffer og vitaminer som den har brug for i dagens løb. Ligesom med mennesker er det også forskeligt hvad hunde kan lide, et foder der er godt til en hund er nødvendigvis ikke lige så godt til en anden. Derfor er det vigtigt, at prøve sig frem om det skal være pedigree, nutra nuggets eller noget helt andet.
Det er vigtigt når du ser på hundefoder, at du tager hensyn til om det er en hvalp, voksen hund eller en senior, samtidig skal du også indregne mængden af motion. Det er vigtigt at foderet indeholder proteiner, da de er med til at opbygge hundens muskler, knogler og immunforsvar.
Hvis ikke du vælger det rigtige foder, vil du oplever at hunden ikke trives, mangler energi, pelsen er mat, den vil også fælde mindre hvis den får det rigtige foder. En sidste ting, hvorved du kan få en ide om det er rigtigt er hundens afføring, hvis foderet er forkert eller fyldt med ekstra fyldstoffer, vil du opleve at hunden skal af med noget flere gange end normalt og måske vil det endda kunne medføre tynd eller hård afføring.
Et mærke som for eksempel nutra nuggets har lavet forskellige variationer som er tilpasset hundens forskellige livsstadier, hvilket garanterer dig at din hund for dækket lige præcis de behov den har i alle aldre.
Næste spørgsmål er så om man skal vælge våd- eller tørfoder til sin hund.
I vådfoder er der kun halvt så mange kalorier kontra tørfoder. Det vil sige har du en madglad hund, så er risikoen for at den spiser for meget ikke så stor. Grundet det høje væskeindhold, kan man også være med til at sikre sig at hunden får dækket sit væskebehov, som også reducerer urinvejsinfektioner. Dog skal hunden stadig have adgang til vand, for det er ikke nok kun at få væske to gange om dagen, hunden kan også godt blive tørstig af andre ting i løbet af dagen.
Hvis det er en lille hvalp, kan det også nogle gange være nemmere for den at tygge vådfoder, men når hunden bliver større er det en god ide at skifte til tørfoder. Hunde oprindeligt er rovdyr og kan godt lide at bruge deres tænder og så mindsker det også risikoen for at den får tandsten.
Tørfoder har et højere energiindhold kontra vådfoder og får hunden tørfoder er det vigtigt at hunden altid har fri adgang til rigeligt vand, da den ikke får det gennem maden, som ved vådfoder.
En anden klar fordel er også, at tørfoder oftest er billigere end vådfoder, så man sparer også penge på den lange bane.
En sidste mulighed er at lave maden selv og det kan man sagtens, man skal dog være opmærksom på at det indeholder alle de nødvendige vitaminer og næringsstoffer og det kan være lidt svært at kontrollere. Hvis du gerne vil prøve det, så tag en snak med din dyrlæge, så du får en opskrift der passer til netop din hund.
Det nemmeste er selvfølgelig at vælge hundefoder fra for eksempel nutra nuggets, royal canin eller et af de andre færdiglavede produkter, så kan du hurtigt fodre din hund uden bekymringer for om alle dens behov dækkes.