En løbejakke i rigtig kvalitet er nok til vintertræningen

En af de helt store motionsformer som har præget stierne de sidste mange år er løberne, det er en meget eftertragter motionsform grundet dens fleksibilitet på flere områder. Det første område denne artikel vil komme ind på er tiden, du kan løbe når du har lyst, du er ikke bundet op af et bestemt tidspunkt hvor holdet er og du bestemmer selv fra gang til gang hvornår og hvor længe du ønsker at træne. En anden fordel er påklædningen, har du det rigtige udstyr kan du træne hele året rundt. Det kræver blot en løbejakke, løbebukser, løbebluse og et par løbesko.
Nogle vil nok mene at man ikke kan træne om vinteren fordi det er for koldt – men har du det rigtige udstyr er det ikke noget problem. Hvis du køber et par lange bukser, der er beregnet til vinterbrug, så har de en lille foring og nogle fås endda med en windbreaker funktion på lårene. Og når vi taler bluser så kræver det bare en ekstra bluse indenunder og igen kan de fås i mange udgaver, det vigtigste er at den er i et svedtransporterende materiale, så sveden bliver fjernet fra kroppen, så du ikke bliver kold under løbeturen. Kulde og det at fryse er en af de største fjender, når man træner om vinteren, det er med til at man nemmere får skader og man bliver også nemmere syg, hvis man bliver kold under træningen.
Det er også vigtigt at du har en ordentlig løbejakke, som er beregnet til vintertræning. Jakkens vindtætte funktionalitet og den svedtransporterende effekt, har stor betydning for at du forblive tør uanset hvilket vejr, du er træner i. Det er også vigtigt at du husker reflekser for ofte når du er ude og træne efter arbejde så vil det være mørkt og dermed svært for dine medtrafikanter og medmotionister at se dig. Meget af det løbetøj der er på markedet i dag har tænkt reflekser og sikkerhed ind i designet, men det er ikke alle designs der er lige sikkerheds venlige. Så husk lige at spørge når du køber dit løbetøj, for ellers skal du have en sikkerhedsvest med, som du kan tage uden på din løbejakke inden du løber.