Hvad koster en hjertestarter til brug af civile redere

Ordet hjertestarter har fundet sin vej ind i mange samtale emner, og i mange forskellige forummer. Grundet den meget gode argumentation for, hvorfor den er så vigtig og effektiv, har gjort at mange gerne vil vide mere om den. Hvordan virker den, kan alle bruge, kræver det kursus, hvad koster en hjertestarter og meget mere.

Mange af de spørgsmål er nemme at svare på og denne artikel vil prøve at besvare dem for dig samlet på et sted, så du slipper for at bruge meget tid på at søge efter svarene.
Hjertestartere leverer et kort elektrisk stød til hjertet, som gør det muligt for hjertet, igen at finde sin naturlige rytme og etablere en normal hjerterytme. Defibrillatoren er en elektronisk enhed med elektrokardiogram der måler patientens tistand. Under defibrillering, sidder elektroderne placeret på patientens bryst, redderne træder tilbage, og det elektriske stød bliver givet. Patientens puls og hjerterytme bliver løbende overvåget af maskinens elektrokardiogram. Behandlingen fortsætter, indtil patientens tilstand stabiliseres eller proceduren er beordret til at ophøre.
Man skal dog altid være opmærksom på, at defibrillering bør ikke udføres på en patient, der har en puls eller er vågen, da dette kan forårsage en dødelig hjerterytme eller hjertestop. Elektroderne der anvendes i behandlingen bør ikke placeres på en kvindes bryster eller over en pacemaker.

De hjertestartere der er kommet på markedet nu, har gjort det muligt for alle at kunne hjælpe. For de er designet sådan, at de måler og instruerer redderen i alt hvad der skal gøres. De helt fuldautomatiske maskiner, kan sågar selv give stødene. Så det kræver ikke et decideret førstehjælpskursus eller hjertestarter kursus at bruge den. Men det er altid en god ide at have været på kursus, så man har set tingene i brug for end man står en dag og skal bruge det.
Der findes mange forskellige hjertestartere og de fås i mange forskellige prisklasser. Men hvad koster en hjertestarter egentlig helt præcist.
Det afhænger helt af hvad den skal kunne og hvem der skal bruge den. Er det en hjertestarter, der er fuldautomatisk man søger, så ligger prisen på omkring 14.000 – 18.000 kroner. Men igen afhænger det også af hvilket mærker man ser på. For de kan også i nogle tilfælde være billigere end det. Men kommer man langt under, vil det oftest være en semi automatisk model. Hvilket vil sige, at den ikke selv giver stødene, men at redderen skal trykke på en knap, for at det sker. Maskinen fortæller stadig hvornår stødet må gives, men den gør det ikke automatisk.
Kommer man meget højere op i pris, vil der oftest være tale om en mere professionel model, hvor der er taget højde for mere vanskelige forhold under rednings aktionen – for eksempel høj hastighed, undvige manøvre og lignende.

Er du stadig i tvivl om noget, kan det være en god ide at tage fat i en sikkerheds repræsentant, enten på ens arbejdsplads eller et sted hvor de forhandler hjertestartere. De vil også kunne give dig en mere konkret pris på, hvad koster en hjertestarter, som passer til det behov du søger.