Charms symboliserer forskellige begivenheder i ens liv

I dag er smykker ikke blot et enkelt armbånd eller en halskæde med et vedhæng i. Det er blevet meget mere end det, det er blevet et samle objekt, hvor vi for eksempel kan symboliserer store begivenheder i vores liv eller forskellige epoker. Det gør vi ved hjælp af charms som vi sætter på vores armbånd. Mange får et for hvert barn de har født, når de bliver gift, består en eksamen eller som et minde om et sted de har været.
Men de er ikke et nyt fænomen de har eksisteret i flere hundrede år, tilbage til dengang hvor kvinderne bar muslingeskaller som smykkeobjekter. Den gang i tidernes morgen mente man at muslingeskallen Cypæa, også kaldet porcelænssnegl, var et symbol for frugtbarhed og derfor gik kvinderne med dem som smykker.
Senere for ca. 120 år siden, var det zarerne der bar disse smukke charms, der var det blot små påskeæg, designet af juveler Peter Carl Fabergé. Det startede oprindeligt med at være store juvel prydede påskeæg, men dem var der kun helt få der havde råd til og derfor fandt han på at lave dem i miniature udgaven og i en langt mere prisvenlig udgave. Så nu blev det også muligt for enhver almindelig russer at pynte sig med de små amuletter som et symbol på traditionerne omkring påske. Æggene kan sågar stadig købes den dag i dag.
I daglig tale kalder vi dem for charms, men det er egentlig det engelske ord for dem, på dansk ville man oversætte det til amuletter. De symboliserer som før nævnt små milepæle i livet, de kan nærmest betragtes som små puslespil over personenes liv, da hver enkelt har en bestemt betydning fra en epoke i ens liv.
Disse armbånd kan købes lige fra enkelte hundrede kroner og op til mange hundrede tusinde kroner, det afhænger af hvilket firma man vælger.
Charms kan købes fra 25- 50 kr. stykket ved Diva Donna, men vælger du et af de kendte firmaer som for eksempel Cartier, så koster det nærmere tæt på de 20.000 for et læderarmbånd med et enkelt vedhæng.
Men syntes du det er dyrt så er det ingenting imod hvad et fuldt armbånd fra samme firma ville kunne koste, helt op imod 250.000 kr. Et af de dyreste vedhæng er designet af Louis Vuitton og koster 187.500 og prøv og tænkt hvis man skal have et helt armbånd af dem, så løber det nemt op i flere millioner.
Men det er heldigvis ikke nødvendigt at bruge så mange penge, der findes mange rigtig flotte og charmerende charms til en pris alle kan være med til. Det er lidt ligesom før nævnte eksempel med påskeægget.